Wadokarate - Hírek
Magyar English

Hírek

2018. június 12-17. - Dundee, Skócia

7. WUKF Karate Világbajnokság


2 világbajnoki címet, 4 ezüstérmet, 3 bronzérmet, valamint 1 negyedik helyezést szereztek a magyar karate-válogatott versenyzÅ‘i Skóciában a 7. WUKF Karate Világbajnokságon.

Magyar Csapat

Remekül szerepeltek versenyzÅ‘ink a 2018. június 12-17. között Skóciában megrendezett 7. WUKF Karate Világbajnokságon. Pénzes Tamás felnÅ‘tt Wado-ryu kata versenyszámban az elmúlt években zsinórban negyedszer szerezte meg a Wado-ryu kata világbajnoki címet, így már összesen 5 világbajnoki címet tudhat magáénak. Nagy örömünkre ezúttal a felnÅ‘tt férfi Wado-ryu versenyszámban a magyarok mindenkit maguk mögé utasítottak, hiszen Balla Zoltán 2., Papp Norbert pedig 3. helyezést ért el, így csak magyarok álltak a világbajnokság dobogóján.

Dudás Éva szintén a felnÅ‘tt mezÅ‘nyben állhatott fel a dobogó második fokára, ráadásul rengokai mezÅ‘nyben sikerült ezt a szép eredményt elérnie, U21-es korosztályban szintén rengokai mezÅ‘nyben épp csak lecsúszott a dobogóról, 4. helyen végzett.

Putnik Goran a 11 éves korosztályban szintén egy újabb kata világbajnoki címet szerzett.

Topolyai Máté kadet korosztály (15-17 éves) -55 kg-os kumite kategóriájában ezüstérmes lett, és katában szintén rengokai mezÅ‘nyben 3. helyezést ért el!

Szántai Luca szintén kadet korosztályban kata rengokai kategóriában 2. helyezést ért el.

Bánfi Anna a mini-kadet (13-14 éves) korosztály Wado-ryu kata versenyszámban 3. helyezést ért el.

Sajnos csak egy kumite érmünk született Topolyai Máté révén, pedig Pénzes Tamás a felnÅ‘tt kumite Open 64 fÅ‘s táblájáról 3 gyÅ‘zelemmel bejutott a legjobb 8 közé, ahol a videót visszanézve is vitatható módón a román ellenfél jutott a már biztos érmet jelentÅ‘ elÅ‘döntÅ‘be. Tamás +85 kg-ban is egy vitatható mérkÅ‘zésen esett ki a kategória gyÅ‘ztestÅ‘l, míg Munkácsy Máté a -75 kg-ban 2 gyÅ‘zelmet követÅ‘en szintén vitatható pontozással kapott ki a négyközé jutásnál a kategória késÅ‘bbi gyÅ‘ztestÅ‘l.

Újabb sportpolitikai siker, hogy Rostás Tibor Shihant a WUKF tisztújító kongresszusán megválasztották a WUKF Európai elnökének!

A csapatot a versenyen edzÅ‘ként Szabó Zoltán és Pénzes Tamás segítette. Dr. Bárdi Csaba a WUKF bíró bizottság vezetÅ‘ségének tagjaként, Binder Péter pedig nemzetközi bíróként tevékenykedett.



EREDMÉNYEINK A VILÁGBAJNOKSÁGON:

VILÁGBAJNOKAINK  
Pénzes Tamás (SZAC) kata (felnÅ‘tt)
Putnik Goran (Botond) kata (11 éves)

EZÜSTÉRMESEINK:
 
Balla Zoltán (Honbu) kata (felnÅ‘tt)
Dudás Éva (SZAC) kata (felnÅ‘tt)
Szántai Luca (SZAC) kata (15-17 éves)
Topolyai Máté (SZAC) kumite -55kg (15-17 éves)

BRONZÉRMESEINK:
 
Bánfi Anna (Honbu) kata (13-14 éves)
Papp Norbert (Hairando) kata (felnőtt)
Topolyai Máté (SZAC) kata (15-17 éves)

4. HELYEZETT:
 
Dudás Éva (SZAC) kata (18-20 éves)

Gratulálunk mindenkinek a részvételhez és a remek eredményekhez!

Köszönjük mindenkinek, aki drukkolt a magyar versenyzÅ‘knek!